Tweewoordzin / Two word phrase

De volgende stap in Axels taalontwikkeling zou de TweeWoordZin zijn. Ik wachtte er al met spanning op. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin zei de verpleegster dat de eerste tweewoordzin vaak is “mama, kijk!”

Axel reed met een autootje over de rugleuning van de bank. Hij liet de auto vallen. Hij keek me aan, wees naar beneden en zei heel duidelijk “auto daar!”

Ik had het kunnen weten, ook dit gaat weer over auto’s!

(Blog is op 9 september geschreven. Ik kan door aanhoudende technische storingen nog steeds geen foto’s plaatsen. Daarom komen de tekstblogs eerst).

~

The next step in Axel’s linguistic development would be the Two Word Phrase. I awaited it with excitement. The Youth and Familiy Centre’s nurse told me the first phrase of that kind is usually “mommy, look!”

Axel played with a car, he let it ride over the couch. He dropped it. Then he looked at me, pointed down and said very clearly “car there!”

I should have known, another car thing!

(Blog was written on 9 September. I cannot upload any pictures yet, because of ongoing technical problems. So I will post the text blogs first)

8 gedachten over “Tweewoordzin / Two word phrase

  1. @Fion, Gerard kent alle autotypes 🙂

    Axel zat vannacht rechtop in bed en zei ‘opa – auto – weg’. Ik was te slaperig om het goed te registreren, maar het klonk als de eerste driewoordzin.

  2. Goed zo Axel,

    laat het maar goed zien en horen: JE BENT EEN JONGETJE. Zo was het, zo is het en zo zal het blijven. Nature or/and nurture , that the question. Maar dat zal jou een zorg wezen. Dus ga maar door met je twee woordzinnetjes over auto’s, En de drie woord zinnetjes, tuurlijk doe jij die eerder dan elka ander kind van jouw leeftijd. En straks hele lange zinnen waar je eerst nog over struikelt maar ze al gauw zal kunnen zeggen.

    GOED ZO Axel, GOED ZO.

  3. de driewoordzin, natuurlijk, en uiteraard xf3xf3k mxe9t auto erin 😉
    Wat is het toch een heerlijk kind. Vliegtuigtechniek zit in Delft en daar kun je je vreselijk specialiseren in auto’s op diep technisch designniveau. Logisch toch?
    Als Axel zo doorgaat kan hij daar al jong naartoe 😉

  4. Hoi Ellen, het gaat Axel niet zo om het design, maar om hoe het in elkaar zit. Treinwagonnetjes aan elkaar koppelen, opleggers aan trucks vastmaken en zo. Hij prutst (helaas) ook al aan de sluiting van zijn autostoel, gelukkig krijgt hij die nog niet los. Tegelijk speelt hij ook heel creatief hoor, vandaag heeft hij kastanjes op treinwagons vervoerd!

Plaats een reactie