Thuis / At home

Vanmiddag is Diana na twee nachten ziekenhuis thuisgekomen. Het comfortabele ziekenhuisbed was reeds bezorgd en in de woonkamer geplaatst. Morgen komt er voor het eerst iemand van de thuiszorg voor de intake.

Voor vertrek uit het ziekenhuis is er nog een ascitesdrainage gepleegd – bijna 3 liter vocht uit de buik. Morgen gaat Diana een proefpakket bijvoeding proberen. Het is belangrijk om voldoende kracht te hebben voor Axel’s verjaardag, 12 februari.

Diana (en ik) zijn blij met alle reacties hier. Diana leest ze en voelt zich erg geliefd.

Diana heeft vanavond gesproken met Axel over dat ze doodgaat. Dat er geen medicijnen meer zijn omdat in Diana’s lever (het ‘fabriekje’) teveel kapot is. Axel vroeg of Diana dan begraven wordt.

Het afscheid van de oncoloog was emotioneel. Tranen bij beiden na 5 jaar intensieve behandeling.

~~~

This afternoon Diana was brought back home by her parents – I had gone home earlier and taken delivery of a comfortable hospital bed. Tomorrow someone from Homecare will come to make arrangements.

Today, in the hospital, almost 3 litres of ascitic fluid was drained from the abdomen. Tomorrow Diana will try out liquid supplementation food. It is important to remain strong for Axel’s birthday, 12 February.

Diana (and I) are happy with the reactions here. Diana is reading them and she is feeling loved.

Diana has talked to Axel about the fact she will be dying. That there are no more medicins because her liver (the little factory) is not working well enough. He asked if Diana will be buried.

Saying goodbye to the oncologist was very emotional. Tears by both, after 5 years of intense treatment relation.

 

 

Advertenties

71 gedachten over “Thuis / At home

 1. Hee lieve Diana en Gerard,

  Ik wilde even laten weten dat jullie in mijn gedachten zijn.
  Ik hoop dat jullie vele mooie warme momenten met elkaar, met Axel en alle andere dierbaren zullen hebben.

  Dikke kus,
  Odje.

 2. Lieve Diana en Gerard, tranen in mijn ogen. Wat een heftig gesprek om te hebben met Axel. Je wilt het niet maar het is onafwendbaar en ik heb diep respect voor hoe jullie dat doen. Ik hoop dat de bijvoeding enigszins smaakt. Ik moet meteen aan Esther en aan de vieze bananendrankjes denken. Dat weet jij, Diana, ook nog wel. Ik moet veel aan jullie denken. Ik stuur een bak powerstralen dwars door Nederland…..

  1. Het proefpakket bijvoeding bevat 32 smaken en dat zijn ze nog lang niet allemaal. Banaan is natuurlijk mierzoet en tropisch fruit ook, maar kippensoep, koffie, abrikoos en lemon vond ik lekker. Bij soep zijn nog meer smaken verkrijgbaar (zomergroentenen groentencreme), die zaten niet in mijn proefpakket maar ga ik wel bestellen.

 3. Beste Diana en Gerard,

  Dit is nieuws waar wij stil van worden. Wij waren niet op de hoogte van de situatie. Wij willen jullie heel veel sterkte en moed wensen.

  Moniek en Quirien (ouders van Thijn Schouten, klasgenootje van Axel)

 4. Beste Diana en Gerard,

  We willen jullie heel veel sterkte toe wensen. Sophie speelt regelmatig met Axel. Onlangs op de bso bleef Axel haar maar knuffelen. Heel lief.

  Warme groet,
  Eduard & Dorien

 5. Beste Diana en Gerard,

  Het doet ons veel verdriet te horen dat de toestand van Diana zo snel achteruit is gegaan. We wensen jullie veel liefs en sterkte toe in deze moeilijke tijden.

  Kyoung Ok en Chang

 6. Beste Diana,

  We zijn blij dat je weer thuis bent. We wensen jou en Gerard ook heel veel sterkte de komende tijd. We leven erg met jullie mee. Cas heeft een mooie tekening gemaakt van jou en Axel. Die geven we dinsdag wel mee. Als er nog iets is waar we mee kunnen helpen moet je ons maar laten weten.

  Veel liefs,
  Agnieszka en Bob (ouders van Cas)

 7. Beste Diana en Gerard,

  Wat een verschrikkelijk bericht, maar wat dapper dat jullie dit vandaag met ons gedeeld hebben. Ongelofelijk veel kracht en sterkte toegewenst. Wij waren niet op de hoogte van jullie situatie, maar zijn er stil van. Brecht speelt regelmatig met Axel op school en op de BSO. Mochten jullie behoefte hebben aan een speelplek voor Axel: hij is uiteraard van harte welkom.

  Mark en Maartje (ouders van Brecht)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s