Ziekenhuisopname / Hospital admittance

Toen ik gisterochtend ging bloedprikken, zag ik er zo slecht uit dat ik meteen een bed kreeg. De afgelopen tijd ben ik heel snel achteruit gegaan. Ik ben erg moe en herstel daar niet meer van.

Hier in het ziekenhuis zijn meerdere onderzoeken gedaan, waaruit blijkt dat mijn lever het vrijwel opgeeft.

Nieuwe chemotherapie is niet verantwoord meer.

Ik hoop morgen naar huis te kunnen om met goede zorg thuis tijd met Gerard en Axel en mijn familie door te brengen.

Helaas geen beter bericht. Ik heb vijf jaar lang goed gereageerd op alle mogelijke medicijnen. Door de uitzaaiingen en de cirrose gaat mijn lever het nu opgeven.

Ik zal hier niet meer veel schrijven, Gerard wordt co-auteur. Ik lees zo lang mogelijk mee.

~~
When I went to the hospital yesterday for blood tests, the receptionist at oncology judged my condition as so poor that I was offered a bed immediately. The past days have seen a rapid deterioration of my health. I am very tired and I am not recuperating.

Here in the hospital several tests have been done. These prove that my liver is in a very bad state.

New chemotherapy treatment is not responsible.

I do hope I can go home tomorrow, to spend time with Gerard and Axel and my family in good care.

Unfortunately I don’t have a more positive report. For five years I have responded well to the different treatments. Because of the metastases and the cirrhosis my liver is giving up.

I will not be writing here much in the future. Gerard has become coauthor of this blog. I will be reading blogs and replies for as long as possible

Advertenties

119 gedachten over “Ziekenhuisopname / Hospital admittance

 1. Dankjewel Diana. Hoewel ik jou pas sinds kort virtueel ‘ken’, ben jij het die me de weg heeft gewezen in de wereld van borstkanker. Dankzij de Amazones voelde ik me niet alleen en werd ik een multi-geïnformeerde en mondige patiente. Mijn hart breekt bij de gedachte aan het uitzichtloze van jouw situatie. Ik wens je nog ontzettend intense liefdevolle momenten met je gezin. De kaarsen branden hier voor jou. Heel veel liefs

 2. Lieve Diana, wat een verdrietig nieuws. Jij bent een voorbeeld voor vele lotgenoten maar ook voor niet lotgenoten. Wat een kracht zit er in jou. Nooit was iets teveel voor je en je hebt er alles, maar dan ook echt alles aan gedaan om een zo goed mogelijke behandeling te krijgen voor een bijzondere vorm van kanker. Laten we hopen dat het LUMC geleerd heeft van haar fouten. Daarnaast ben je blijven werken aan een drukke baan. Je hebt veel tijd gestopt in het schrijven van je blog. Dit is goud waard voor lotgenoten, maar ook voor familie en vrienden en later voor Axel als hij kan lezen. We kunnen je zo heel goed volgen, ondanks dat je niet altijd weet wie je blog leest.
  Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd. Toy toy toy. Veel liefs, Marlies.

 3. Hallo Diana,

  Ik heb de afgelopen jaren in stilte meelezen nadat ik via de Amazones op je blog ben terecht gekomen.
  Ik wens jou en je gezin/ familie veel kracht en goede momenten in de komende periode. Onder de indruk ben ik van het bericht dat geen behandeling meer voor je mogelijk is.
  Op afstand leef ik mee. Bedankt voor je blogs van de afgelopen jaren. Ze zijn een bron van inspiratie.

  Veel liefs Jet

 4. Lieve Diana, hier zijn geen woorden voor. Ik wens je veel sterkte samen met Gerard en Axel en natuurlijk omgeven door de rest van je familie, vrienden- en kennissenkring.

 5. Lieve Diane,
  Rillingen over mijn rug , Ik ken je al zo lang
  Dit is iets wat jij/wij niet willen horen ! Altijd onder de indruk hoe jij er mee om gaat. Je mooie blogs. Een mooi document. Heel veel kracht, wijsheid en sterkte de komende tijd en hopelijk ga je nog een goede en waardevolle tijd tegemoet !
  Dikke knuf ! XX Zwany

 6. Lieve Diana & Gerard,
  Verschrikkelijk nieuws, wij zijn diep bedroefd. No matter what, jouw kracht zal altijd een bron van inspiratie blijven.
  All the best, Sander & Yvette

 7. Lieve Diana,

  Wat kan ik schrijven na het lezen van dit slechte nieuws… Ben natuurlijk geschrokken en verdrietig. Ik schrijf je snel. Mijn gedachten zijn bij jou, en bij Gerard, Axel en de familie. Veel Sterkte en een knuffel van mij,

  Mariska

 8. Wat een naar bericht. Ik lees al een hele tijd mee. Had dit niet verwacht. Ik hoop dat je nog tijd gegeven wordt om samen met je man en kind te zijn…….veel kracht gewenst.

 9. We kunnen het nog steeds niet bevatten … Ineens in een korte tijd krijgt de lever het te zwaar. Ook al is het heel lang goed gegaan, dan nog is het zwaar sh*t, onwerkelijk en onverwacht.

 10. Oh neen, zo naar nieuws. Je was steeds zo positief en zo sterk! Jouw blogs waren pareltjes om te lezen. Ik wens je dat je nog wat kan genieten van je gezinnetje en je familie. Ik weet in elk geval dat jij een voorbeeld was en bent voor alle kankerpatienten.

 11. Wat een afschuwelijk nieuws, Diana! Ik ben sprakeloos. Een hele warme en waardevolle tijd toegewenst met Gerard, Axel en andere dierbaren. Liefs Anita

 12. Je bent zo’n mooi mens Maisa. Je staat in veel harten geschreven. Ik hoop dat je snel naar huis mag en bij je familie mag zijn.

  (Ik lees dat je fotoalbum bijna af is. Ik heb geen woorden voor de indruk die dat gebaar maakt.)

 13. Beste Diana,
  Wij kennen elkaar niet, maar als stille lezer van jouw mooie blogs wil ik je heel, heel veel sterkte toewensen in deze verdrietige omstandigheden. Ik had het je zo graag anders gegund, maar helaas…de werkelijkheid is hard. Wat moet het moeilijk zijn die werkelijkheid onder ogen te zien… Ik hoop dat je nog een goede periode mag hebben met Gerard, Axel en je familie. Ook voor hen veel sterkte!

 14. Lieve Diana, wat een droevig nieuws. Wat heb je geknokt met moed en vastberadenheid. Bewonderenswaardig zoals je iedereen meegenomen hebt in jouw proces.Je hebt alles eruit gehaald wat er in zit. Ik hoop dat je snel naar huis kan om nog een goede tijd met Gerard en Axel door te brengen. Liefs, Sabina

 15. Beste Diana,

  Ken je niet persoonlijk maar lees wel sinds ik van lezer lotgenoot ben geworden dagelijks je blog. Dit bericht heeft een behoorlijke impact, laat staat wat het met jou, je gezin en je familie doet. Dubbel ook, ik ben vandaag met de Tamoxifen gestart maar ben wel 10 jaar ouder dan dat jij bent. Wens jullie heel veel sterkte toe de komende tijd. Jij, je gezin en familie komen nu echt op de eerste plaats.

  Wens jullie veel liefde en tijd met elkaar toe.

 16. Lieve Diana, wat een nieuws…. Wat oneerlijk dat het niet nog veel langer mag duren.Vijftien jaar geleden was je een voorbeeld voor me als onafhankelijke, wijze en stoere vrouw. Daarna heb je iets heel bijzonders en belangrijks neergezet met de Amazones. De wereld kan jou eigenlijk nog helemaal niet missen. Ik hoop dat je nog een mooie tijd gegund is met je grote en je kleine man.
  Liefs,
  Floor

 17. Lieve Diana, wat zijn wij geschrokken. Jouw kracht en levenslust deden ons de afgelopen 5 jaar bijna vergeten dat je zo ziek was. Sterkte in deze moeilijke tijd. John en Jeannette

 18. Beste Diana,
  Ik volg je al vanaf het moment dat tijdens je zwangerschap de kanker weer de kop op stak. Heb grote bewondering van de manier waarop jij in het leven staat en met de ziekte omgaat. Actief meedenken met (voor!) de artsen heeft je veel gebracht. Ik had dit laatste bericht dan ook helemaal niet zien aankomen… Het raakt me zeer. Ik wens je alle goeds en veel sterkte de komende tijd. Ik hoop dat je nog veel mooie herinneringen kunt maken… Bedankt voor je wijze lessen.

 19. Altijd zoveel respect voor je gehad, voor je levenskracht, je moed, je enorme doorzettingsvermogen. En nu moet je loslaten en alleen verder. Heel veel liefde en kracht voor dit laatste stuk in deze wereld. Bedankt dat ik je mocht kennen.

 20. Geen woorden om te beschrijven wat een bijzondere vrouw ik jou vind. Ik hoop dat je nog een hele mooie en liefdevolle tijd met Gerard, Axel en familie mag hebben.

 21. Hi Cousin, I’m sorry to hear this news. You are the strongest person I know, I know you will fight through this! I wish I could pop by for a visit 😦

  Take care xo

  Ziggy

 22. Nu jouw einde naderbij komt wil ik je vooral “dank je wel” zeggen
  Dank je wel……………….. voor de amazones
  Dank je wel………………… voor het lotgenotencontact
  Dank je wel………………… voor je inbreng in het theater
  Dank je wel………………… voor je aanwezigheid
  Dank je wel………………… voor de inkijk in de strijd tegen de uitzaaiingen
  Dank je wel………………… dat ik in je leven mochten meelezen
  Dank je wel………………….voor alle mooie verhalen
  Dank je wel………………….voor je schitterende verhalen over Axel
  Dank je wel………………… voor je tomeloze inzet op diverse vlakken
  Dank je wel………………….voor je visie op behandelingen
  Gewoon bedankt voor wie je bent, voor wat je achterlaat, voor alles wat je in je leven hebt betekend voor andere, en dat je mij geleerd hebt dat eigen onderzoek naar behandelingen toch wel een “must” is
  BEDANKT DIANA

  voor de resterende tijd wens ik je veel kracht, liefde en warmte toe

 23. Lieve Diana,

  Je kent me niet, maar ik leef en lees al met je mee vanaf het moment dat er tijdens je zwangerschap uitzaaiingen werden gevonden. Je verhaal trof me diep, omdat in diezelfde periode mijn neefje – toen nog een baby – zijn mama verloor.

  Ik heb je altijd bewonderd om je doorzettingsvermogen en je kracht. Ik heb altijd gehoopt – en ook gedacht – dat je de bus nog jarenlang zou kunnen besturen; dat je steeds weer een nieuwe weg zou vinden die je zou kunnen inslaan. Het doet me heel veel verdriet om te lezen dat er nu geen afslagen meer zijn die je kunt nemen…

  Jouw verhaal heeft me geraakt. Ik hoop dan ook dat je blogs online blijven, zodat andere (borst)kankerpatiënten zich door jou geïnspireerd zullen voelen om zich kritisch op te stellen en te blijven vechten voor de juiste behandeling.

  Ik hoop dat als Axel dit later leest, dat hij zich realiseert dat het voor veel mensen heel veel heeft betekend dat jij jouw verhaal met de wereld hebt willen delen.

  Ik wens jou en je naasten ontzettend veel liefde, kracht en troost toe op deze laatste kilometers.

  Marieke

 24. Ik ben een trouwe lezer maar reageer eigenlijk nooit. Je ziekteverslag zou verplichte kost moeten zijn voor een ieder die beroepsmatig met borstkanker bezig is, met name specialisten!

  Wie weet als jij nu rustig thuis in je bed ligt, geen chemo, geen regeldingen, hoe goed het nog kan gaan op een beetje restcapaciteit van je lever. Je hebt de medische stand al eens vaker versteld doen staan! Ik hoop het zo!

 25. Hier ook een trouwe lezeres…voor mij onverwacht, je hebt me vaak versteld doen staan..volg je ook op twitter.. heb zelf mijn moeder op 37 jarige leeftijd verloren( ik was 6) aan uitgezaaide borstkanker, helaas heeft zij weinig herinneringen voor mij achtergelaten (tijdsgeest van toen), gelukkig heb jij voor Alex een schat aan woorden opgetekend en waarschijnlijk nog veel meer..dat moet voor hem fijn zijn later, echter nu is nu en ga jij de laatste reis in…geniet nog van elk moment met elkaar…veel liefde

 26. Wat een verschrikkelijk erg nieuws! Ik wens je nog veel mooie tijd met je gezin toe. Geniet van een mooie lente met degenen die je dierbaar zijn. Ik wens je veel kracht toe, maar die heb jij al!

 27. Lieve Diana,

  Wat een droevig nieuws dit, wij zijn echt aangeslagen….. Jij hebt altijd zo gevochten voor je gezondheid maar hij laat je nu in de steek. Heel veel sterkte en kracht voor de komende tijd, Frank en Clairette

 28. Er wordt veel aan je gedacht Diana, ook op Facebook en op andere manieren zoeken Amazones van weleer steun bij elkaar en denken we aan je. Ik hoop dat iets van die kracht op een of andere manier naar je doorsijpelt.

 29. Ik vond ook hierboven de reactie van je collega’s heel ontroerend. In een kringentje samen met elkaar jouw eren en elkaar steunen en ook met jou ook hun verdriet delen. Jouw verdriet aanvoelen en vanuit hun kring troost naar je toesturen met hun berichtje hier! Hartverwarmend en mooi!.

 30. Hoi Diana,

  Wat een naar bericht.

  Wij ‘kennen’ elkaar via het viva forum, waar we allebei tegenlijk zwanger waren. Ik ben je na het viva forum gevolgd naar deze blog.

  Ik wens je veel kracht en sterkte toe en je blog is een prachtige schat voor Axl.

  Groet,

  Angelique (moeder van Tom)

 31. Heel veel liefde, kusjes en knuffeltjes, dat is wat ik voor je wens. Dank dat we bij je mee mogen kijken. ❤ ❤ ❤

  The Guest House
  This being human is a guest house.
  Every morning a new arrival.
  A joy, a depression, a meanness,
  some momentary awareness comes
  as an unexpected visitor.
  Welcome and entertain them all!
  Even if they’re a crowd of sorrows,
  who violently sweep your house
  empty of its furniture,
  still, treat each guest honorably.
  He may be clearing you out
  for some new delight.
  The dark thought, the shame, the malice,
  meet them at the door laughing,
  and invite them in.
  Be grateful for whoever comes,
  because each has been sent
  as a guide from beyond.
  – Jelaluddin Rumi

 32. Lieve Diana, wat een verdrietig nieuws. Hoewel ik een stille lezer van je blog ben, denk ik veel aan je, zeker nu. Het was een voorrecht om met zo’n goede collega, maar vooral met een onverwoestbaar sterke persoon als jij te werken. Alle liefs en alle sterkte aan jullie drieën.

  Jan-Jaap

 33. Lieve Diana,
  wat een verdrietig nieuws!! Je hebt zo je best gedaan de afgelopen jaren…. Als er iets is waar we mee kunnen helpen (koken, boodschappen, oppassen oid), dan horen we het graag! Heel veel sterkte de komende tijd en liefs,
  Clairette

 34. Lieve diana,
  De gedachten aan jou spoken steeds door m’n hoofd.
  Hoe zou t zijn met jou, je geliefde mannen, je familie. Toewerken naar afscheid. Wat zal dat moeilijk zijn.
  Ik wil je graag zeggen dat je voor mij een inspiratir was, zoals je was voor vele anderen. Je eerlijk, open en kritische manier van communiceren heeft velen geholpen ook sterk te staan. Durf te vragen is het motto dat je niet alleen verkondigde maar ook zichbaar uitdroeg. De amazones, jouw produkt, is groter en invloedrijker geworden dan wie ooit voor mogelijk hield. Jouw doorzettingsvermogen en geloof in resultaat is onovertrefbaar gebleken.
  Axel heeft een mama om verschrikkelijk trots op te zijn!!!
  Liefs, kimja

 35. We hebben elkaar ooit ontmoet in Nijmegen toen we allebei de 5km van de mariekenloop liepen. Jij was net iets sneller dan ik. Ik ben je altijd blijven volgen via je blogs. Je bent en blijft een stoere vrouw. Hier brandt een extra kaarsje voor jou en je mannen.

 36. Diana mijn gedachten zijn ook voor jou en je mannen toen ik vanochtend het slechte nieuws las op fb , was ik erg geschrokken en ik wens je heel veel sterkte .. ik ben je dankbaar dat je mij geleerd hebt voor mezelf op te komen als patient en als mens ,,, ik wou dat het allemaal anders was gelopen voor jou en je man en lieve kindje , hele dikke knuf en veel powerstraaltjes uit het oosten komen naar jou toe xxx

 37. Hallo Diana, sinds we elkaar vijf jaar geleden via Eijkenburg hebben ontmoet, heb ik je blog gevolgd. ik wens jullie een goede tijd thuis. Ik denk aan je, en aan Axel´s 5e verjaardag komende week. Veel sterkte. Steffi

 38. Je bericht komt onverwacht; zo zal het voor jullie ook wel zijn. Wat zul je moe zijn met zo’n lever die bijna op is. Wat zal je teleurgesteld zijn… En wat moeilijk voor je omgeving! Koester je in de liefde van de mensen die er toe doen voor je. Waardige tijd gewenst!

 39. Lieve Diana,

  Ik zit al een poosje te denken wat ik nu nog kan schrijven. Maar ik ben er stil van. Geniet nog zoveel mogelijk van het samenzijn met je mannen. Veel sterkte! ook voor Axel en Gerard.

  Je ex-buurmeisje Manon

 40. Lieve Diana, ik ben helemaal overdonderd door dit nieuws. Je bent altijd in mijn gedachten bij gesprekken met artsen, ook al ken ik je alleen virtueel. Ik hoop voor jullie op mooie rustige maanden samen met Gerard en Axel. Hele dikke kussen xoxo

 41. Vorige week toen we de stenen kregen, kreeg ik de steen “kracht”
  Toen al schoot door mijn hoofd dat deze steen toch ook wel heel erg van toepassing was op jou. Jij bent voor mij altijd het toonbeeld van kracht geweest.

  De steen is in mijn tas blijven zitten en een paar keer als mijn tas wel erg zwaar voelde dacht ik, waarom heb ik die steen niet thuis gelaten.
  Tot vandaag. Vandaag heb ik verschillende keren die steen vastgepakt en je veel kracht toegewenst.

  Lieverd, powerstralen blijven jou kant opkomen. XXX

 42. Lieve Diana,
  We kennen elkaar niet – ik was een van je ‘stille’ lezers – maar ik wil je hier mijn diepste respect betuigen voor wie je bent en blijven zal.; je hebt voor ieder van ons elke dag een steen verlegd. Ik wou dat ik, om je te bedanken, nu minstens een woordje van troost kon vinden, maar die zijn er niet voor dit onmetelijk verdriet. Eén ding weet ik wel zeker : jouw krachtige liefde blijft overeind in de harten en het leven van je lieve man en zoon en zal hen dragen. Afscheid kunnen nemen in het vaste vertrouwen, dat alles uiteindelijk goed komt, dat wens ik je met heel mijn hart.
  dankjewel,
  Christine

 43. Diana, we kennen elkaar nauwelijks. Een tweet over prothese bikini’s beantwoorde jij met enthousiasme… Hij is voor je in de maak, petrol blauw zoals je graag wilde . Ik had zo gehoopt dat je daar deze zomer plezier van had kunnen hebben. Via de amazones volgde ik je verhaal over de prof, je mooie gezin en bewonderde ik je krachtige woorden. Je bent vast een prachtige moeder, vrouw en zult in vele harten een bijzondere plek hebben. Je bericht maakt veel monden stil, ook bij mij. Ik hoop dat je nog een aantal bijzondere momenten met je gezin gegund zijn. Het allerbeste “vederzwaar” we vergeten je niet.

 44. Lieve Diana, gofferdegoffer, ik lees net je recentste update, o wat verdrietig! Het schokt me ondanks het ontstaan van de ascites kort geleden toch dat er geen behandelmogelijkheden meer voor je zijn. In mijn verbeelding ben je afgelopen jaren een soort Phoenix geworden die steeds opnieuw uit de as verrees en haar levensvuur weer liet oplaaien, dwars tegen alle verwachtingen in. En ook nu hoopte ik uit alle macht dat je het hem weer ging fiksen, want god meid, wat heb jij voor je leven geknokt, en tot nu toe ook steeds met goed resultaat. Ik denk dat je echt alle statistieken verslagen hebt door de manier waarop je je behandeling in eigen hand genomen hebt. Je hebt er dag in dag uit bovenop gelegen en het vuur aan de schenen van je doktoren gelegd. Ik weet bijna zeker dat je daardoor veel meer jaren aan je leven hebt toegevoegd dan in theorie mogelijk was. Dat maakt me blij en vervult me met grote bewondering,- heel, heel diep neem ik mijn hoed voor je af. Altijd ben je blijven vechten en nooit heb ik je hier horen klagen over alle klote bijwerkingen die je voor lief moest nemen om te kunnen blijven leven, dat leven waarvoor je zoveel hebt doorstaan. Omdat het je dierbaar was en is, voor jezelf, Axel en Gerard, en om zoveel andere redenen nog daarbij. Het spijt me ontzettend voor je dat je je gevecht nu moet staken, en ik zit samen met jou in de scherven terneer.

  Accepteren kan ik het nog niet, dus hoe moet dat dan wel niet voor jou zijn?

  Ik denk aan je met heel mijn hart, en zit stiekem toch nog op een wonder te hopen.

  Voel je omhelsd,

  Zilver

 45. Wat een moeilijke tijd voor jullie. Wat een verdriet. Diana ik hoop dat jullie nog een waardevolle tijd samen kunnen doorbrengen. Weet dat je een enorm inspiratiebron voor heel veel borstkankerpatienten bent.
  Heel veel sterkte

 46. Veel sterkte en mooie momenten gewenst door een onbekende lezeres die al vijf jaar meeleest en met rillingen de laatste update leest…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s