Naar het strand / To the beach

Net voor Pompom viel / Just before Pompom fell

Net voor Pompom viel / Just before Pompom fell

Het waaide zo hard op het strand dat ik bang was dat ik achter mijn pruik aan zou moeten rennen. Echt zonnig was het niet, maar wel lekker uitwaaiweer.

Axel deed alsof het zomer was en rende met emmer en schep naar zee. En o ja, met Pompom. Die hij prompt in het water liet vallen. Dat zal hij morgen op school ook wel vertellen.

Als je over Pompom vertelt, mag je op de stoel van de juf zitten. En Axel vertelt altijd alles… Pompom is inmiddels bijna droog.

Via de duinen liepen we terug naar de auto. Axel liep voorop. Het blijft bijzonder hoe hij op straat enorm kan treuzelen, terwijl hij bij heuvels en bochtige paadjes continu voorop loopt.

~

Zo vrolijk / So cheerful

Zo vrolijk / So cheerful

The wind blew so hard on the beach that I got scared I would have to run after my wig. It was not really sunny, but nice weather to have all worries blown out of your head.

Axel pretended it was summer and ran to the sea with his bucket and scoop. And well, with Pompom. He dropped him into the water. I guess he will tell this in school tomorrow.

When you tell about Pompom, you may sit on the teacher’s chair. And Axel always tells everything… Pompom has almost dried by now.

We walked back to the car through the dunes. Axel went ahead. It remains peculiar how he constantly slows down in the street, while he walks in the front on hills and curvy paths.

Advertenties

12 gedachten over “Naar het strand / To the beach

  1. Het was gelukkig niet in zee, maar in zo’n stukje water dat achterblijft op het strand. Hij is nu wel weer schoon gelukkig. Axel rende vooruit naar dat water, hij had laarzen aan en wij niet.

   Ik hoop dat hij morgen wel wat vertelt, voor hetzelfde geld houdt hij een heel ander verhaal. We mailen nu aan de juf dat Pompom is meegeweest naar de supermarkt, het tuincentrum en het strand. Maar Axel heeft ook nog alle kussens van de bank verbouwd tot stapelbed voor Pompom en hemzelf.

 1. Hier geniet ik toch zo van!

  In zoute meertjes kun je ook nat worden of verdrinken hoor! Zeker als je Pompom heet. Ach, of Axel nou alles chronologisch en getrouw vertelt is denk ik niet zo van belang. Van belang is DAT hij vertelt.

  Heuveltjes en bochtige paden, toch ook veel spannender om te lopen dan een saai recht lang troittoir waar niks verrassends meer ontdekt kan worden 😉

 2. Axel komt zo groot over op de foto’s, hoe lang is hij ?
  Elke keer geniet ik van je verhalen over hem, bedankt voor het delen.

  1. Axel heeft maat 104 en is zeker niet lang voor zijn leeftijd. Hij is wel dunner dan de meeste kindjes en op de foto’s lijkt hij langer.

   Ik heb hem vanmorgen naar school gebracht. Pompom mocht niet in de tas, die hield hij zelf in de hand.

  1. Helaas weinig over gehoord. Sommige kinderen hadden ‘veel te moeilijke vragen’ gesteld, zoals de vraag ‘hoe laat was Pompom wakker?’ Dat vraagt Axel nota bene zelf altijd. En hij had ook verteld dat Pompom vies was geworden omdat Axel hem op het strand had laten vallen (hand voor de mond, giechel, giechel, giechel). En dat Pompom de eerste nacht bij hem in bed had geslapen en een andere nacht op de eettafel (toen was hij dus nat).

   Meer dan dat heb ik niet gehoord, helaas. Ik had er wel bij willen zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s