Krachtig en prachtig / Powerful and gorgeous

Morgen zijn Gerard en ik zes jaar samen. Dat vierden we vandaag door met Axel samen een sprookjesrondleiding te doen in Kasteel De Haar, het grootste kasteel van Nederland. Het ligt vrij dichtbij de locatie van onze eerste date.

In de keuken van het kasteel hield een keukenmeid in plat Utrechts een verhaal over Grietje, die aan de deur was geweest op zoek naar Hans. Axel was erg moe en leek haar ook niet goed te verstaan. In een andere kamer was een koning, die de mooiste in het land wilde zijn, alleen werkte zijn spiegel niet mee. Een moderne Roodkapje kwamen we ook nog tegen. Ze was veel met haar mobieltje bezig en sprak straattaal.

En er was een verhalenschrijver, die steeds het verkeerde zei. De kinderen moesten hem corrigeren, iets waaraan Axel wel actief meedeed.

´En ze leefden nog kort en krachtig!´, zei de verhalenverteller.

´Prachtig!´, rijmde Axel.

´En ze leefden nog lang en gelukkig!´, verbeterde een groter meisje in prinsessenjurk.

Axel vond zijn versie mooier. Hij houdt erg van rijmen. De verhalenverteller wilde geen ruzie (en was kleine kinderen gewend), dus nam hij beide zinnen over.

Het was heel bijzonder dat, zes jaar na onze eerste date, onze zoon van bijna vier foto’s maakte van Gerard en mij in het kasteelpark.

~

Tomorrow it will be six years after our first date. We celebrated today by taking Axel on a fairy-tale tour in De Haar Castle, the biggest castle in The Netherlands. It is quite close to the place of our first date.

A kitchen assistant (actress) with a strong Utrecht accent told us a story about Gretchen, who had come by looking for Hans. Axel was very tired and did not seem to understand her well. In one of the other rooms we met a king, who wanted to be the best-looking man in the country. His mirror did not say itk though. A modern Little Red Riding Hood was another figure. She was constantly busy with her cell phone and spoke street language (Dutch mixed with Surinamese, pronounced with a Moroccan accent).

And we met a story-teller, who said the wrong thing all the time. The children had to correct him, something Axel actively participated in.

‘And they lived shortly and powerfully!’, the story-teller said.

‘Gorgeously!’, Axel rhymed (in Dutch – krachtig/prachtig).

‘And they lived happily ever after!’, a bigger girl in a princess dress corrected.

Axel liked his version better. He loves to rhyme.

The story-teller did not want a fight and was used to little children, so he used both phrases.

It was very special that, six years after our first date, our son of almost four took pictures of Gerard and me in the castle park.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

18 gedachten over “Krachtig en prachtig / Powerful and gorgeous

 1. Van harte gefeliciteerd!

  En wat een leuke feestdag hebben jullie er samen van gemaakt. Met een prachtig rijmwoord en mooie krachtige foto’s als herinnering.

  Je ziet echt nergens aan dat je aan de xeloda chemo bent.
  Je straalt , net als je mannen!
  En ik hoop nog veel langer dan vandaag.

  1. Grappig he, steeds vanuit een lage hoek :-). Eerst wilde hij alleen foto’s maken met mijn telefoon, maar inmiddels durft hij het ook met ons fototoestel. Bij de foto van Gerard en mij (bij het standbeeld) ging hij nog extra op zijn hurken zitten om ons er beter op te krijgen.

   In het ziekenhuis heeft hij vorige week ook foto’s gemaakt van mij bij de kerstboom. Die zijn niet zo goed gelukt door alle lichtjes (telefoonfoto’s), maar Axel trok wel bekijks van andere bezoekers. ‘Dat wordt een prof!’, werd wel gezegd.

 2. Dat brengt nu nog eens een glimlach op mijn gezicht.
  Prachtig koppel, mooie zoon, fiere ouders en een mama met megamindykracht.
  Super!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s