Op de fiets / On a bike

Vanmiddag zijn Gerard en ik gaan fietsen en Axel zat bij mij achterop. Een nieuwe mijlpaal is bereikt. Fietsen met Axel is iets waarover ik lang getwijfeld heb of dat nog wel zou kunnen. En het ging gewoon goed!

Het begin was niet zo veelbelovend. Axel wilde eigenlijk liever op zijn eigen fiets naar buiten. Maar op een driewieler is een jongetje van zijn leeftijd misschien wel de hele dag onderweg naar de kinderboerderij…

In het nieuwe grote zitje leek Axel eerst wel heel erg klein. En hij was in het begin ook nog stil, maar ik hoorde hem steeds vrolijker kletsen.

Zeker voor herhaling vatbaar!

~

This afternoon Gerard and I went cycling, with Axel in a seat on the back of my bike. A new milestone has been reached. Cycling with Axel is something which I considered for a long time doubtful if it was ever gonna happen. And it went well!

The start was not so promising. Axel actually preferred going out on his own bike. But it might take the whole day for a boy of his age to go to the children´s farm on his tricycle

In the new big seat Axel looked small at first. And he was silent in the beginning, but I heard him chatting more and more.

Surely this should be repeated!

Advertenties

6 gedachten over “Op de fiets / On a bike

 1. En het was heerlijk fiets weer en het wordt de komende dagen ook lekker fiets weer. Dus lekker veel fietsen jullie!

  Genieten met de grote G

 2. Hahaha, eigenwijs manneke wil op eigen fietsje mee. Hoe heb je hem achterop gekregen? Uiteindelijk zit hij wel stoer en blij in dat fietsstoeltje. Waarom koos je eigenlijk al voor een stoeltje achterop. We fietsen altijd met Noa voorop.

  Nu op naar de volgende mijlpaal met Axel.
  Welke GA JE NU HALEN?

 3. @Judith, ja deze mijlpaal is bereikt! En het was nog behoorlijk wennen met een zitje achterop, ik had het gevoel om met een stellage te fietsen…

  @Fion, het is inderdaad goed fietsweer. En Axel vond het onderweg erg leuk, hij zag veel dingen waar hij naar kon wijzen.

  @Emmy, het is een heel mooi kinderzitje van Yepp, dat zijn redelijk nieuwe zitjes met een hoge rugleuning. Het zijn zitjes waar je een kind makkelijk in- en uit kunt tillen, dat was voor mij de reden om voor dit zitje te kiezen.

  @Annie, hierboven in mijn reactie op Emmy staat het al een beetje. Ik was nadrukkelijk op zoek naar een zitje waar ik Axel makkelijk in kan tillen en zo stabiel mogelijk kan vervoeren. Voorzitjes kunnen officieel tot 15 kg, maar je moet veel meer balanceren, zeker als een kind niet stilzit. Ook is het minder stabiel als de fiets nog stilstaat en het kind zit er al in. Daarom heb ik voor een achterzitje gekozen. Gerard wil wel een voorzitje nemen (maar heeft er nog geen).

  @Mirjam, we zijn heel blij met het groene jasje. Het is van H&M en het stond op de bon als ‘skijack’. Het is een soort fleece met manchetten die strak om de pols gaan. Geweldig voor buiten (spelen, fietsen) en ook ’s morgens als het nog fris is is het warm genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s