Fiets / Bicycle

Twee boekjes die ik vaak met Axel lees zijn xe2x80x98Nijntje op de fietsxe2x80x99 en xe2x80x98Nijntje in de speeltuinxe2x80x99.

Vandaag heeft Axel ze gecombineerd: hij is op zijn driewieler naar de speeltuin geweest. Zelf fietsen of schommelen gaat nog niet, maar met een beetje hulp is het goed te doen.

17feb resize Opa duwde Axel op zijn nieuwe fiets naar de vijver toe. Daar zwemmen visjes in. Axel keek gexc3xafnteresseerd. Er was een hele dikke goudvis bij. Daarna gingen we naar de speeltuin. Axel is, met hulp van opa, van de glijbaan geweest, op de schommel, op de wip en in een speelhuisje.

Daarna zijn we terug naar huis gegaan en hebben we de driewieler omgeruild voor de Bugaboo. Die loopt toch wel prettiger. En Axel kan er niet mee sturen. Met Axel in de Bugaboo gingen we naar de apotheek, waar ik een nieuwe Zoladexinjectie ophaalde en Arimidextabletten voor drie maanden.

Toen hebben we in het park nog naar de eendjes gekeken. En naar de waterkippetjes, de duiven en de meeuwen.

In de Nijntjeboekjes drinkt de familie Pluis daarna een lekker glaasje bessensap en dan gaan ze naar huis.

~

Two books that I often read for Axel are xe2x80x98Miffyxe2x80x99s bicyclexe2x80x99 and xe2x80x98Miffy at the playgroundxe2x80x99. 17 feb 2

Axel combined the two books today. He went on his trike to the playground. It is still too early to cycle or swing on his own, but with some help it can be done.

Granddad pushed Axel on his trike to the pond. There is fish in the pond. Axel looked interested. One of the fish was a very fat goldfish. Off we went to the playground. With grandpaxe2x80x99s help Axel played at the slide, the swing, the see-saw and a little house.

Then we went back home and changed the trike for the Bugaboo. That walks better, and Axel cannot turn the wheel. We drove Axelxe2x80x99s Bugaboo to the pharmacy, where I picked up my new Zoladex injection and Arimidex tablets for three months.

We watched the ducks in the park. And the moorhens, the pigeons and the seagulls.

In the Miffy books the Bunnies drink a nice glass of currant juice and off they go, back home.

Advertenties

7 gedachten over “Fiets / Bicycle

 1. Je ziet, dat hij geniet van zijn uitstapje, heerlijk hxc3xa9, zo’n vrolijk manneke. Ga maar veel naar de speeltuin, dat is zo leuk!
  Fijn weekend.

 2. Ach, wat schattig. Zo trots als een aap op zijn nieuwe driewieler 🙂
  Heerlijk dat het lente wordt, zodat er meer van dit soort uitstapjes kunnen worden gemaakt. Ik kijk er zelf ook erg naar uit, vind het altijd erg relaxt in de speeltuin.

 3. Leuk om Axel te zien op net zo’n driewieler als Noa heeft. Maar dat is nog lang duwen hoor. Noa probeert tegenwoordig zelf te fietsen , maar lukt nog niet zo goed.
  Heerlijk he weer in het zonnetje naar buiten. Speeltuintjes zijn zo leuk. Eindeloos kan je er spelen als je fantatsie hebt en je (klein)kind voor en na kruipt.

  SPEEL ZE!

 4. @Annie, zelf fietsen is nog een heel eind weg hoor. Voorlopig kan Axel nog niet bij de trappers!

  Axel is erg enthousiast over zijn driewieler. De doos staat nog in de gang en als we daar langs lopen, wijst hij enthousiast naar zijn fiets!

 5. Ja, dat zelf fietsen duurt nogbest lang als je bedenkt dat Noa nu 2 jaar en vier maanden is. Maar haar gaat het binnen nu en enkele maanden wel lukken om zelf te fietsen. Zondag heb ik haar nog in de driewieler naar het speeltuintje geduwd. Daar speelde ze met Sacha , ons buurmeisje van 6,5, op de glijbaan. Eerst ging ze er op de billen vanaf, maar later op de buik: NET ALS SACHA!

  Staat op die doos een foto van de driewieler? Of heeft hij gewoon heel goed onthouden dat de driewieler uit DIE DOOS kwam. Hoe dan ook, slim is Axel zeker, zoals we al uit meerdere verhalen op konden maken.

  Geniet van de vorderingen van jullie manneke!

 6. Annie, ja dat zie je bij Axel ook al, dat hij wil doen wat grote kinderen doen. Op het kinderdagverblijf zit hij in een groep met kinderen van 0 tot 4 jaar en hij trekt zich echt op aan de groten.
  En op de doos staat wel een afbeelding van de felgekleurde driewieler. Axel wijst trouwens nu naar alles, ook naar de brandende lamp en naar de magnetron.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s