Band / Bond

Als klein meisje zwaaide ik altijd naar de omroepsters op de televisie. Ik kende ze ook bij naam. Ik had een echte band met ze.

Ik moest eraan denken omdat we nu proberen om Axel een band te laten opbouwen met het babytje op de potjes voeding. Axel lacht altijd naar die plaatjes en wijst ernaar. En meestal eet hij dan ook goed.

Sinds een week is Axel niet lekker. Hij is verkouden geweest. Zijn neus, oren, keel… Alles deed hem zeer. En dat werkte door in hoe hij eet. Hij heeft altijd goed gegeten en gedronken. Brood vond hij direct lekker en alle groentes hapte hij zo weg. Alleen op maïs is hij niet zo dol, maar daar heeft hij wel gelijk in.

26012011071 resize En toen kwam dus de zere keel. Net op het moment dat we zijn ochtendpap door brood wilden vervangen, ging hij brood uitspugen. Hij krijgt nu bij de lunch ook pap en dat drinkt hij snel op. Het avondeten, minder fijngemixt en met meer stukjes, weigerde hij plotseling ook.

Het doel is nu dus om Axel te laten lachen naar het babytje op het potje. Dan opent hij zijn mondje en … Hap!

~

As a little girl I used to wave to tv presenters. I knew them by name. I had a strong bond with them.

I suddenly thought about it because we try to let Axel bond with the baby on the baby food jars. Axel always smiles at these pictures and points at them. And he usually eats well.

Since a week ago Axel is not fully well. He had a cold. His nose, ears, throat… Everything hurt. And this had an effect on his eating. He has always been eating and drinking well. He liked bread immediately. All vegetables were chewed and swallowed. Only corn is not his favourite food. But well, he has a point there.

And then the throat started to hurt. Just when we wanted to replace his morning porridge with bread, he started to spit out the bread. He now gets porridge for lunch and drinks that quickly. He suddenly refused dinner, too, now that it is less blended and with more small pieces in it.

The objective is now to let Axel smile to the baby at the jar. Then he opens his mouth and … there is another bite!

Advertenties

6 gedachten over “Band / Bond

  1. Wat een ineventiviteit van die mama om AXEL te laten lachen naar het babytje op zijn potje groeten en dan ……HAP – SLIK – WEG.

    Als jij vroeger al zwaaide naar de omroepsters op TV is het niet zo gek dat jij DE AMAZONES opgezet hebt 😉 Wat zal Axel gaan doen als jij hem leert lachen naar het babytje op het potje. Een nieuw babyvoeding imperium opzetten? Met biologische babyvoeding dan misschien? Of moet daar te veel maxc3xafs in?

  2. Ik zie het voor me. Een enorm gexc3xafnteresseerde Axel, die lacht naar het babytje. Daar maken pappa en mamma dan gebruik van een hapje te geven. Slim bedacht! Komt wel goed met die jongen. En maxc3xafs is nou niet zo’n smakelijk eten vind ik zelf. gelukkig kan Axel dit nog niet lezen 🙂

  3. Jaco, voorlopig overweeg ik om de potjes te hervullen met zelfgemaakt eten! Het brood gaat sinds een paar dagen wel weer goed, maar rijst spuugt Axel toch nog uit, ook als het uit potjes komt. Terwijl hij een paar weken geleden nog met smaak risotto met doperwtjes at.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s